ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ

Πληροφορίες

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Μία κοινωνία χαρακτηρίζεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις ευπαθείς της ομάδες, όπως είναι τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρίες. Τα ελληνικά αστικά κέντρα με τον τρόπο που έχουν δομηθεί, δυστυχώς δεν διευκολύνουν την μετακίνηση των ομάδων αυτών. Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε από μία διάβαση πεζών με ιδιαίτερη ευκολία, καθώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σταθούμε στο πεζοδρόμιο και να περιμένουμε να εμφανιστεί το σήμα (πράσινο ανθρωπάκι) που μας επιτρέπει την διάβαση κι έτσι περνάμε στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Υπάρχει όμως μια ομάδα ανθρώπων που χρειάζεται επιπλέον βοήθεια - οι τυφλοί και όσοι έχουν προβλήματα όρασης.

Έχοντας εντοπίσει αυτό το πρόβλημα, η εταιρεία μας θέλησε να βρει το σύστημα εκείνο που ίσως το λύσει οριστικά. Σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζεται η ηχητική ειδοποίηση στις διαβάσεις πεζών, η οποία χρησιμεύει σε όλους είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης ή όχι, καθώς δεν χρειάζεται να προσέχουν τον φωτεινό σηματοδότη για να ξέρουν πότε πρέπει να περάσουν και πότε να σταθούν.

Έτσι, ακούγοντας απλά το ηχητικό σήμα γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν όταν βρίσκονται σε μία διάβαση, π.χ. όταν ο ήχος είναι αργός στέκονται και όταν γίνεται πιο γρήγορος περνούν απέναντι. Επιπλέον, η συσκευή - η οποία τοποθετείται στην κολώνα του φωτεινού σηματοδότη και σε ύψος κατάλληλο για την εύκολη πρόσβαση από τους πεζούς - φέρει ανάγλυφα σύμβολα, τα οποία μπορούν να "διαβάσουν" τα άτομα με προβλήματα όρασης και να κατατοπιστούν για την θέση τους (π.χ. αν η κατεύθυνση των οχημάτων στον δρόμο που πρόκειται να διασχίσουν είναι ανοδική ή καθοδική ή διπλή).

Κατασκευάστρια εταιρεία του εν λόγω συστήματος είναι η Σουηδική Prisma Teknik, η οποία έχει την έδρα της στην πόλη Tibro. H Prisma Teknik, με την 20ετή εμπειρία της όσον αφορά στην ανάπτυξη και την κατασκευή πρωτοποριακών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, δημιούργησε το Αυτοματοποιημένο Ακουστικό Σήμα Διάβασης Πεζών (Computerized Acoustic Pedestrian Push Button Signal). Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από εξήντα (60) χώρες παγκοσμίως προσφέροντας μοναδικά συστήματα, όπως Δείκτες Εκτροπής Στροφαλοφόρων Αξόνων (πλοία), Ovality Kits (πλοία), Πλήκτρα Ώθησης (push buttons) κ.ο.κ. 

 

 

 

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ 

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ

 

 

Prisma Daps 2100 • L Walk

Το μοντέλο αυτό είναι πλήρες απο άποψη δυνατοτήτων και ευκολιών τόσο για τους χρήστες όσο και για την ομάδα συντήρησης.
Δημοφιλές προϊόν σε όλη την Ευρώπη και Σκανδιναβία
Στο κάτω μέρος φέρει δόνηση για ανθρώπους με προβληματα στην όραση.

DaDaps 2100Daps 2100 • LDaps 2100 • L

Daps 2100 • L

• Lps 2100 • LDaps 2100 • L
Ήχος εντοπισμού θέσης Tick - Tick - Tick ένας απλός αλλά ταυτόχρονα μοναδικός ήχος παράγεται απο την συσκευή για εύκολο εντοπισμό της διάβασης απο άτομα με προβλήματα όρασης.
Ο ήχος 05.wav φτιάχτηκε απο την Prisma Tibro και ξεχωρίζει απ' οποιονδήποτε άλλο, είναι μοναδικός και χαίρει μεγάλης εκτίμησης απ' όλους διότι δεν είναι ενοχλητικός.
΄Ελεγχος θορύβου περιβάλλοντος Ένα μικρόφωνο μετράει το θόρυβο του περιβάλλοντος για να ρυθμίσει την ένταση εντοπισμού σε επίπεδα θορύβου περιβάλλοντος.
Ο έλεγχος θορύβου στη σειρά Prisma Daps 2000 είναι έξυπνος και αυξάνεται μόνο στις συχνότητες που διαταράσσουν τον θόρυβο της τοπικής ρύθμισης.
Καθορίστε τα dB πάνω από το επίπεδο θορύβου από -15dB έως + 15dB, Ρυθμίζεται σε βήματα του 1 dB.
Καθορίστε ξεχωριστά για όλες τις φάσεις και για εσωτερικά και εξωτερικά ηχεία.
Αυτή η λειτουργία κάνει τον ήχο να ακούγεται πάντα αλλά ποτέ να μην είναι ενοχλητικός.
Εξωτερικό μεγάφωνο Σε διασταυρώσεις με μεγάλη κίνηση, σχετική πολυπλοκότητα και έντονους θορύβους, συνιστάται η τοποθέτηση εξωτερικών ηχείων.
Τοποθετούνται σε ύψος περίπου 2,5 μέτρα από το έδαφος και πάνω από το φωτεινό σηματοδότη των πεζών με προσανατολισμό τη διάβαση που εξυπηρετεί.
Όλα τα Prisma Daps 2000 είναι συμβατά με ειδικά διαμορφωμένα εξωτερικά ηχεία
Αντι - γκράφιτι Μια επιλογή που εκτιμάται και ζητείται από τους χρήστες.
Android app Η εφαρμογή Android που παρέχεται από την PrismaTibro είναι η πλατφόρμα που είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση αλλαγών και την ενεργοποίηση περισσότερων λειτουργιών.
Ο προγραμματισμός γίνεται από ένα Android-App και μεταφέρεται μέσω NFC ή μέσω μονάδας USB
Απλά ξεκινήστε ένα νέο αρχείο ρυθμίσεων ή ανοίξτε ένα υπάρχον αρχείο ρυθμίσεων και στη συνέχεια, αλλάξτε, αποθηκεύστε, αντιγράψτε και στείλτε, όπως προτιμάτε.
Φωτεινή ένδειξη μπροστά (LED) Μια φωτεινή ένδειξη LED βρίσκεται στο μπροστινό μέρος και δίνει ένα φως ειδοποίησης ως απάντηση στη ζήτησή σας.
Ρυθμιζόμενη ένταση φωτός από 25-100%.
Η λέξη "περιμενετε" μπορεί να τυπωθεί στο κάλυμα της φωτεινής πηγής LED.
Δακτύλιος φωτεινή ένδειξη (LED) Μεταξύ του κυρίως σώματος της συσκευής και του πάνω καπακιού φέρει φωτεινό δακτύλιο LED με ορατότητα 270º και ρυθμιζόμενη ένταση φωτός από 25 - 100%
Απτικά σύμβολα

Ένας απτικός χάρτης μπορεί να σχεδιαστεί σε κάθε συσκευή με τα απαραίτητα σύμβολα που συνοδεύουν πάντα τις συσκευές Prisma.
π.χ. Μια απλή διάβαση πεζών για όλους τους ανθρώπους με σωστή όραση είναι απλή για άτομα με προβλήματα είναι δύσκολη, για το σκοπό αυτό σχεδιάδουμε στην πλαϊνή πλευρά της συσκευής με μικρά κομμάτια παζλ τη διάβαση παρέχοντας έτσι την δυνατότητα και σ' αυτούς τους ανθρώπους την γνώση που τους λείπει λόγω όρασης.
επίσης ένα βέλος με μονή ή διπλή κατεύθυνση στερεώνεται στην πάνω πλευρά της συσκευής δέιχνοντας την κατεύθυνση της διάβασης.

Near Field Communication (NFC) Όλες οι ρυθμίσεις κια τα αρχεία ρυθμίσεων μπορούν να μεταφερθούν μέσω του Near Field Communication (NFC) σε ένα Prisma Daps 2000 • L Walk.
RFID Reader Όλες οι σειρές Prisma Daps 2000 • L είναι εφοδιασμένες με κεραία NFC που καθιστά δυνατή την επικοινωνία με RFID. Δημιουργήστε διάφορα σενάρια λειτουργίας για κάθε διάβαση και μεταφέρτε αυτά μεσω ρου RFID γρήγορα και εύκολα στη συσκευή για άμεση χρήση.
Ένταση ήχου Το Prisma Daps 2000 διαθέτει 16 τυποποιημένους ήχους και τη δυνατότητα αποστολής και εγγραφής ήχων. 
• Η στάθμη θορύβου ρυθμίζεται ξεχωριστά για όλες τις φάσεις και για εσωτερικά και εξωτερικά ηχεία 
• Prisma_Sound Νο. 5, ήχος σε θόρυβο κυκλοφορίας περιβάλλοντος μέχρι 105dB (C) 
• Min και Max από 30-87dB, ρυθμιζόμενο σε βήματα 1 dB . Ηχητική συχνότητα 180-7000Hz
Κάντε κλικ εδώ για να ακούσετε τον ήχο.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

  1. captcha

Επικοινωνία

Σελεύκειας & Πρεβέζης 1, Νέα Φιλαδέλφεια 14342
+30 210 8211770
+30 210 8210507
info@ils.com.gr