Συνοπτικά τα πλεονεκτήματα της Schréder:

 • 25 φωτιστικά LED που ενσωματώνουν καινοτόμες τεχνολογίες
 • Ανταποκρίνονται σε κάθε εφαρμογή: δρόμοι, αστικοί χώροι, τούνελ, μνημεία κ.α.
 • Σύστηματα οπτικής μετάδοσης μεγάλων αποδόσεων
 • Μειωμένη κατανάλωση ενέργειας
 • Βιώσιμη και αξιόπιστη λύση
 • Αναβαθμιζόμενη λύση

 Η Schréder έχει αναπτύξει μια πλήρη γκάμα φωτιστικών LED, για κάθε πιθανή εφαρμογή φωτισμού:

 • Οδικός φωτισμός
 • Φωτισμός αστικών χώρων (πάρκα, πλατείες, πεζόδρομοι, parking κ.α.)
 • Μνημεία και φωτισμός ανάδειξης
 • Φωτισμός τούνελ

Τα προϊόντα της Schréder αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία της, να παρέχει το "σωστό φωτισμό", σχεδιάζοντας τεχνολογικές λύσεις που καθιστούν τις φωτεινές πηγές LED, την τέλεια εναλλακτική επιλογή έναντι των παραδοσιακών πηγών.

Η Schréder έχει αναπτλυξει τεχνλγίες, που καθιστούν τα LEDs το ιδανικό εργαλείο για να προσφέρει τις λύσεις φωτισμού του αύριο.

LensoFlex® - ένα σύστημα οπτικής μετάδοσης ιδανικό για το φωτισμό αστικών χώρων

Με βάση το σύστημα LensoFlex®, η Schréder σχεδίασε μια σειρά φακών που διασφαλίζουν την ευελιξία του συστήματος οπτικής μετάδοσης. Στόχος του συστήματος οπτικής μετάδοσης LensoFlex® είναι η καλύτερη δυνατή απόδοση των φωτιστικών LED με το καλύτερο δυνατό φωτοτεχνικό αποτέλεσμα.

To σύστημα LensoFlex® είναι ιδανικό για το φωτισμό αστικών περιοχών, όπως δρόμοι, λεωφόροι, πάρκα, δημόσιοι χώροι, ποδηλατόδρομοι κ.α. ενισχύοντας την ασφάλεια των κατοίκων των πόλεων.

To LensoFlex® είναι βασισμένο πάνω στην προσθετική αρχή της φωτομετρικής κατανομής. Κάθε LED είναι συνδεδεμένο με ένα συγκεκριμένο φακό κατασκευασμένο από ακρυλικό υλικό αντί UV με αντιθαμβωτικές ιδιότητες. Οι φακοί παράγουν συνολικά τη φωτομετρική κατανομή του φωτιστικού. Το επίπεδο έντασης της φωτεινής κατανομής εξαρτάται από τον αριθμό των LED σε συνδυασμό με το ρεύμα οδήγησης.

Για τη Schréder είναι αδιαμφισβήτητη αρχή η ανάπτυξη ανθεκτικών, διαχρονικών και υπεύθυνων λύσεων, που αξιοποιούν στο μέγιστο τις εξελίξεις της τεχνολογίας φωτισμού.

Η απόδοση των συστημάτων οπτικής μετάδοσης, η θερμική διαχείριση και ο μηχανικός σχεδιασμός σκοπεύουν στη μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας που απαιτείται για την επίτευξη των φωτομετρικών απαιτήσεων. Κύριος γνώμονας είναι πάντα η συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα καθόλη τη διάρκεια ζωής της εγκατάστασης φωτισμού.

Τα φωτιστικά τεχνολογίας LED της Schréder πετυχαίνουν εξαιρετικές φωτομετρικές επιδόσεις. Για παράδειγμα, με τη χρήση του φωτιστικού LED Senso, εγκατεστημένο σε δρόμο κατηγοριοποιημένο ως Μ4, και τηρώντας τo CIE 115, η απαιτούμενη ισχύς για τη συμμόρφωση με το επίπεδο φωτισμού της τάξης των 0,75cd/m², είναι 0,6W λιγότερο ανά m² και ανά απαιτούμενη cd/m².

Προκειμένου να ανταποκριθούν στην ανάγκη για ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του φωτισμού, τα προϊόντα της Schréder αναπτύσσονται σύμφωνα με το πιστοποιητικό Προφίλ Περιβαλλοντικού Προϊόντος (PEP), που αναλύει όλο τον κύκλο ζωής του κάθε προϊόντος, από τον σχεδιασμό μέχρι και την ανακύκλωση του.  

Επιθυμώντας να προσφέρει αξιόπιστες, διαχρονικές και αποδοτικές λύσεις, η Schréder έχει αναπτύξει δύο τεχνολογίες

1.   ThermiX®: θερμική διαχείριση των LED

Η θερμική διαχείριση των LED είναι μια κρίσιμη για την αξιοπιστία του φωτιστικού. O έλεγχος της χαμένης θερμότητας είναι απαραίτητος για την εξασφάλιση της μεγάλης διάρκειας ζωής των LED, με τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και τη διατήρηση της φωτεινής ροής με την πάροδο του χρόνου.

H Schreder έχει αναπτύξει την τεχνολογία - έννοια του Thermix® που βασίζεται στη βελτιστοποίηση διαφόρων παραμέτρων της θερμικής διαχείρισης των LED:    

 • Θερμική στεγανοποίηση μεταξύ των LED και των ηλεκτρικών μηχανικών μερών
 • Άμεση καλωδίωση: Η απαγωγή θερμότητας γίνεται από τη συντομότερη διαδρομή μεταξύ της πηγής και του εξωτερικού χώρου.
 • Η βελτιστοποιημένη σχεδίαση της επιφάνειας ανταλλαγής θερμότητας με το εξωτερικό .
 • Τα τυπωμένα κυκλώματα στα οποία τα LED είναι στερεωμένα και συνδεδεμένα (PCBs), είναι εφοδιασμένα με αισθητήρα θερμοκρασίας ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε τυχαία υπερθέρμανση.

Κατά τον σχεδιασμό των φωτιστικών LED, χρησιμοποιείται προηγμένο λογισμικό θερμικών προσομοιώσεων ώστε να προσδιοριστεί η μελλοντική συμπεριφορά του φωτιστικού. 

Πριν ξεκινήσει η παραγωγή του κάθε φωτιστικού, πραγματοποιούνται νέες μετρήσεις, αρχικά στα πρωτότυπα και στη συνέχεια σε δείγματα του προϊόντος.

Οι αρχές της έννοιας του Thermix®, με βάση την οποία αναπτύσσονται όλα τα φωτιστικά της Schréder, διασφαλίζει ότι τουλάχιστον το 80% της αρχικής φωτεινής ροής του φωτιστικού θα διατηρηθεί μετά από 60.000 ώρες λειτουργίες, για μέγιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος 35° C. 

2.   LEDSafe®: αποτελεσματική προστασία για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Το LEDSafe® αποτελεί την εξέλιξη του συστήματος Sealsafe®, για την απόλυτη σφράγιση και στεγανοποίηση της οπτικής μονάδας. Η έννοια αυτή διασφαλίζει ότι η φωτομετρική απόδοση θα διατηρείται, καθώς απομονώνεται απόλυτα το οπτικό τμήμα του φωτιστικού από εισχώρηση σκόνης και νερού. 

Futureproof: η έννοια της Schréder για διασφάλιση της διαχρονικότητας

Η Schréder αναγνωρίζοντας ότι η τεχνολογία LED συνεχώς εξελίσσεται, έχει αναπτύξει φωτιστικά τα οποία μπορούν εύκολα να αναβαθμιστούν. Τα ήδη υπάρχοντα φωτιστικά είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά, τα ηλεκτρονικά, τα συστήματα οπτικής μετάδοσης, τα υλικά και φυσικά τα LED. Επιπλέον, όμως, ο σχεδιασμός τους είναι τέτοιος που επιτρέπει την άμεση προσαρμογή τους στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

Τόσο το οπτικό τμήμα των φωτιστικών, όσο και το τμήμα των ηλεκτρονικών μερών είνια σχεδιασμένα ώστε να μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν στο τέλος της ωφέλιμης διάρκειας ζωής τους, ώστε να προσαρμοστούν και να εκμεταλλευτούν την εξέλιξη της τεχνολογίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας πατώντας εδώ